Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Psaltaren 139: 7-12

"Vart skall jag gå för din Ande, vart skall jag fly för ditt ansikte?”
Psaltaren 139:7

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 8-10
Matteus 25:31-46

 

 


En vän till familjen, liksom vi, förlorade en tonåring i en bilolycka. Den lokala tidningen skrev en hyllning till hennes dotter Lindsay. En av de mest kraftfulla bilderna i hennes berättelse var denna: Efter att ha nämnt de många bilderna och minnena av Lindsay som hon hade satt runt deras hus, skrev hon, ”Hon är överallt men ingenstans.”

Fastän vår dotter fortfarande ler tillbaka mot oss från sina foton, men de livfulla personligheterna som lyste upp deras leende finns ingenstans. De finns överallt—i våra hjärtan, i våra tankar, i alla dessa fotografier—men ingenstans..

Men Skriften säger oss att i Kristus är Lindsay och Melissa i sanning ingenstans—de är i Jesu närvaro, ”hemma hos Herren” (2 Kor. 5:8) De är med Den som på ett sätt är ”överallt och ingenstans.” När allt kommer omkring, ser vi inte Gud i fysisk form. Säkert har vi inte leende bilder av Honom på vår spiselkrans. Faktum är, om du ser runt i ditt hem, kan du se att Han är ingenstans—men i själva verket är motsatsen det sanna—Han är överallt!

Vart vi än går på denna jorden finns Gud där. Han är där för att vägleda, styrka och trösta oss. Vi kan inte gå någonstans där Han inte finns. Vi ser Honom inte, men Han är överallt, även i varje prövning vi möter, det är ofattbara goda nyheter. —Dave Branon


Tack Herre, att Du är närvarande med mig här och nu. Lär mig att helt förlita mig på Dig.


VÅR STÖRSTA TRÖST I SORG ÄR ATT VETA GUD ÄR MED OSS.