Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Job 1:13-22

"Om vi tar emot det goda av Gud, skall vi då inte också ta emot det onda?”
Job 2:10


Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 39-40
Matteus 23:23-39

 

 


Det är cancer”. Jag ville vara stark när mamma sade dessa ord till mig. Men jag föll i tårar. Du vill aldrig höra dessa ord någon gång. Men detta var mammas tredje kamp med cancer. Efter en rutinmammografi och biopsi, förstod mamma att hon hade en malign tumör under sin arm.

Fastän mamma var den som kom med dåliga nyheter, måste hon trösta mig. Hennes gensvar var en ögonöppnare för mig.: ”Jag vet att Gud alltid är god mot mig. Han är alltid trofast.” Även när hon mötte en svår medicinsk behandling kompletterat med strålbehandling, var mamma förvissad om Guds närvaro och trofasthet.

Hur är detta likt Jobs situation? Job förlorade sina barn, sin rikedom och sin hälsa. Men efter att hört den dåliga nyheten berättar Job 1:20 för oss att han ”föll ner på marken och tillbad.” När han råddes att förbanna Gud, sade han, ”Om vi tar emot det goda av Gud, skall vi då inte också ta emot det onda?” (2:10). Vilken anmärkningsvärt bemötande. Fastän Job senare klagade, så ytterst accepterade han att Gud aldrig förändras. Job visste att Gud fortfarande var med honom och att Han fortfarande hade omsorg.

För de flesta av oss är lovprisning inte det första vi tänker på vid svårigheter. Ibland blir smärtan och omständigheterna alltför svåra. Vi upplever fruktan eller vrede. Genom att se mammas respons påminde hon oss om Guds godhet och närvaro. —Linda Washington


Herre, förbered mig för tider när jag finner det svårt att lovprisa. Ge mig då styrka.


ÄVEN NÄR VI ÄR SOM MEST NERE, KAN VI LYFTA VÅRA ÖGON TILL GUD.