Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Johannes 18:15-18, 25-27

"Framför allt skall ni älska varandra innerligt, ty kärleken överskyler många synder.”
1 Petrusbrevet 4:8

Bibeln På Ett År:

3 Mosebok 1-3
Matteus 24:1-28

 

 


Linus Van Pelt bättre känd som rätt och slätt ”Linus” var en stöttepelare i serietidningen ”Snobben”. Kvick och vis, fast osäker. Linus bar ständigt en ”snuttefilt” som vi kan minnas. Vi känner också vår rädsla och oro.

Lärjungen Petrus visste något om fruktan. När Jesus blev arresterad, visade Petrus mod och följde Herren in på gårdsplanen till överste prästen. Men sedan började han visa sin rädsla genom att ljuga för att skydda sin identitet (Joh. 18:15-26) Han talade nedlåtande ord som förnekade hans Herre. Men Jesus slutade aldrig att älska Petrus och slutligen upprättade Han honom (Se Joh. 21:15-19).

Petrus betoning på kärlek (1 Petr. 4:8) kom från en som hade erfarit Jesu djupa kärlek. Och han kunde i stället, betona vikten av kärlek i våra relationer med orden ”överskyler”. Intensiteten i versen fortsätter med uppmuntran att ”älska varandra innerligt, ty kärleken överskyler många synder.”

Har du någonsin behövt en sådan ”filt”? Jag har det! Efter att ha sagt eller gjort något jag senare ångrat, har jag känt den kyliga kraft av skuld och skam. Jag har behövt bli ”övertäckt” på sättet som Jesus täckte skamfulla människor i Evangelierna.

För Jesu efterföljare, är kärlek ”filten” som blir nådefullt och modigt given bort till tröst och försoning med andra. Som mottagare av en sådan kärlek låt oss vara givare av densamma.

—Arthur Jackson


Fader, Din kärlek, i och genom Jesus har räddat oss i många tider. Hjälp mig att vara ett redskap i Dina kärleksfulla händer inför andra.


GUD ÄSLKAR DIG OCH MIG-LÅT OSS ÄLSKA VARANDRA OCKSÅ.