Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Johannes 10:25-30

"Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.”
Johannes 10:27

Bibeln På Ett År:

2 Mosebok 36-38
Matteus 23:1-22

 

 


Jag har hörselproblem—”döv på ett öra och kan inte höra med det andra,” som min far brukade säga. Så jag är hörapparatbärare.

För det mesta fungerar apparaterna bra utom i omgivningar där det fanns en massa oljud. I dessa miljöer, tar mina hörhjälpmedel upp varje röst i rummet och jag kan inte höra personen framför mig.

Så är det i vår kultur, ett kackafoni av ljud kan dränka bort Guds tysta röst. ”Var skall Ordet finnas, var ska Ordet återljuda?” frågar poeten T S Eliot. ”Inte här, det är inte tillräckligt tyst.”

Som väl är, har mina hörhjälpmedel en knapp som tar bort de omgivande ljuden och gör det möjligt för mig att höra enbart de ljud jag vill höra. På samma sätt, om vi dämpar ljud runt omkring oss, kan vår själ lyssna till Guds stilla röst (1 Kung 19:11-12).

Han talar till oss varje dag och kallar på oss i vår rastlöshet och vår längtan. Han kallar till oss i vår djupaste sorg och även då när våra glädjeämnen inte helt blir uppfyllda.

Men i första hand talar Gud till oss i Sitt Ord (1 Tess. 2:13). När du tar Hans bok o läser hör Du Hans röst. Han älskar dig mer än du vet. Han vill att vi ska höra vad Han säger. —David H Roper


Käre Herre, tack för att Du har givit oss Ditt Ord. Hjälp mig att hörsamma Dig när jag tillbringar tid ensam med Dig.


GUD TALAR GENOM SITT ORD. LÅT OSS GE HONOM TILLFÄLLE ATT TALA TILL OSS.