Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Klagovisorna 3:19-26
"Den är var morgon ny, ja stor är din trofasthet.”
Klagovisorna 3:23

 

Bibeln På Ett År:
Malaki 1-4
Uppenbarelseboken 22

 

 


När jag steg in i den musikfyllda helgedomen, såg jag runt på folkmassan som samlats för Nyårsfirandet. Glädje fyllde mitt hjärta med hopp då jag mindes bönerna från föregående år. Vår församling hade samlats och sörjt över rebelliska barn, älskade avlidna, förlorade arbeten och brustna relationer. Men vi hade också upplevt Guds nåd och vi mindes förändrade hjärtan och återställda relationer. Vi hade firat segrar, bröllop, examen och dop i Församlingen. Vi hade välkomnat barn, födda, adopterade eller överlåtna åt Herren och mer—så mycket mer.

Att minnas över församlingens, familjens historia och dess prövningar, på liknande sätt som Jeremia mindes sitt ”elände” och sin ”hemlöshet” (Klag. 3:19), förtröstade jag på orden: ”HERRENS nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut med hans barmhärtighet.” (v. 22) I det att profeten försäkrade sig om Guds tidigare trofasthet, tröstade hans ord mig: ”HERREN är god mot dem som väntar på honom, mot den själ som söker honom.” (v. 25)

Den natten representerade varje person i vår församling ett påtagligt uttryck för Guds livsförvandlande kärlek. Vad vi än skulle möta kommande år; som medlemmar av en oberoende församling skulle vi lita på Herren. Under det vi fortsätter att söka Honom och stödja varandra, kan vi, som Jeremia, få vårt hopp styrkt genom trosuppbyggande minnen av Guds oföränderlighet och trofasthet. —Xochitl Dixon


NÄR VI SER FRAM EMOT DET NYA ÅRET, LÅT OSS MINNAS ATT GUD VARIT OCH ALLTID KOMMER ATT VARA TROFAST.