Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Apostlagärningarna 14:21-28
"Därifrån seglade de tillbaka till Antiokia, där de hade blivit överlämnade åt Guds nåd för det uppdrag som de nu hade fullgjort.”
Apostlagärningarna 14:26


Bibeln På Ett År:
Sakaria 13-14
Uppenbarelseboken 21

 

 


Vid slutet av året, kan ouppklarade saker bli till en börda för oss. Ansvarsuppgifter hemma och på arbetet verkar aldrig ta slut och de som vi inte hunnit med idag följer med till morgondagen. I vårt Kristna liv bör vi stanna upp och prisa Guds trofasthet för uppgifter som vi har klarat av.

Efter Paulus och Barnabas första missionsresa, ”seglade de tillbaka till Antiokia, där de hade blivit överlämnade åt Guds nåd för det uppdrag som de nu hade fullgjort.” (Apg. 14:26) Medan mycket arbete återstod i förkunnandet av budskapet om Jesus till andra, så visade de sin tacksamhet för vad de redan hade gjort. De kallade ”samman församlingen och berättade om allt vad Gud hade gjort med dem och hur han hade öppnat trons dörr för hedningarna.” (v. 27)

Vad har Gud gjort genom dig under det gångna året? Hur har han kanske öppnat trons dörrar för någon du känner och älskar? Gud kan på ett sätt som vi inte kan föreställa oss verka genom oss även i obetydliga arbetsuppgifter. När det smärtar oss för att vi inte har fullgjort den uppgift som Herren har givit oss, låt oss då inte glömma att tacka Gud för det sätt Han verkat genom oss. Genom att glädjas över vad Gud har gjort genom Sin nåd, förbereder vi oss för vad som komma skall!.

—David McCasland


Herre, när detta år nu närmat sig sitt slut, tackar vi Dig för det Du har åstadkommit i och genom oss.


GUD VERKAR ALLTID I OCH GENOM SINA BARN.