Vårt Dagliga Bröd Januari - Mars 2018Läs: Esra 1

"Huvudmännen för Juda och Benjamins familjer, prästerna och leviterna, alla de vilkas sinne Gud hade påverkat, gjorde sig beredda att ge sig i väg för att bygga upp Herrens hus i Jerusalem.”
Esra 1:5

Bibeln På Ett År:

1 Mos.1-3
Matteus 1

 

 


Efter Julfirandena och när december hade passerat, brukar mina tankar ofta vända sig till det kommande året. Med barnen hemma från skolan och med en långsammare dagsrytm, funderar jag på vad det gångna året har förde med sig samt vad jag hoppas av det nya året. Ibland är dessa återblickar smärtsamma och ångerfulla p.g.a. begångna misstag, men möjligheterna med ett nytt år fyller mig ändå med hopp och förväntan. Jag upplever att jag har möjligheten att börja om på nytt, en nystart, oavsett vad förra året förde med sig.

Mina förväntningar av en nystart bleknar i jämförelse med det hopp som Israeliterna måsta ha känt då Koresh, kungen av Persien, släppte dem från sjuttio år av fångenskap i Babylon. Den tidigare kungen, Nebukadnessar, hade deporterat Israeliterna från deras hemland. Men Herren manade

Koresh att sända fångarna tillbaka till Jerusalem för att återuppbygga Guds tempel (Esra. 1:2-3). Koresh gav också tillbaka de skatter som tidigare tagits från templet. Deras liv som Guds utvalda folk, i det land Gud utvalt åt dem, fick en nystart efter en lång period av svårigheter i Babylon som en konsekvens av deras synd.

Oavsett vad som ligger i vårt förflutna, när vi bekänner vår synd, förlåter Gud oss och ger oss en nystart. En stor orsak till hopp! —Kirsten Holmberg


Herre, tack för Din nåd, förlåtelse och nystarter. Jag vill vandra mer nära Dig de kommande dagarna.


GUDS NÅD GER OSS NYSTARTER.