Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs:

Psaltaren 104:24-35
"Hur många är inte dina verk, Herre!”
Psaltaren 104:24

Bibeln På Ett År:
Sakaria 9-12
Uppenbarelseboken 20

 

 


Kolibrin får sitt Engelska namn ”Hummingbird” från surret som uppstår vid dess snabba vingslag. På andra språk, är den känd som ”blom-kyssaren” (Portugisiska) eller ”flygande juveler” (Spanska). Ett av mina favorit namn för denna fågel är ”Biulu” ”vad ögat minns” (Zapotec Mexikanska). Med andra ord, när du en gång sett en Kolibri så glömmer du det aldrig.

C K Chesterton skrev, ”Världen hungrar inte p.g.a. brist på under, utan snarare på brist av viljan att förundras” Kolibrin är ett av dessa under. Vad är det som är så fascinerande med dessa små underverk? Kanske är det dess lilla storlek (cirka 6 - 9 cm) eller hastigheten på dess vingar som kan slå 50 till 200 gånger i sekunden.

Vi är inte säkra på vem som skrev Psalm 104, men psalmisten var säkert fångad av naturens skönhet. Efter ha beskrivit många av skapelsens under, som Libanons cedrar och vildåsnan, sjunger han ut ”Må HERREN glädja sig över sina verk.” (v. 31). Sedan ber han, ”Må mina tankar behaga honom”. (v. 34).

Naturen har många saker som kan ögat kan minnas p.g.a. deras skönhet och fulländning. Hur kan vi meditera över dem och ära Gud? Genom att observera, glädjas och tacka Gud i det vi begrundar Hans underbara skapelse . —Keila Ochoa


Fader, hjälp mig att fundera över Dina underverk i naturen och meditera över dem i tacksamhet för allt Du skapat!


FÖRUNDRAN ÖVER DET SKAPADE LEDER TILL TACKSAMHET.