Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Ordspråksboken 15:13-15

"Ett glatt hjärta gör ansiktet ljust, på hjärtesorg följer modlöshet.”
Ordspråksboken 15:13

Bibeln På Ett År:

Sakaria 5-8
Uppenbarelseboken 19

 

 


Jag packade in grönsakerna i min bil och lämnade varsamt min parkeringsplats. Plötsligt rusade en man över trottoaren precis framför mig, utan att lägga märke till mig. Jag panikbromsade och missade honom med en hårsmån. Förvånad såg han upp och mötte min blick. I den stunden visste jag att jag hade ett val; svara nedlåtande genom att ”himla” med ögonen eller ge ett förlåtande leende. Jag valde det senare—leendet.

Lättnad spreds över hans ansikte och mungiporna höjdes i ett tacksamt leende. Ordspråksboken 15:13 säger, ”Ett glatt hjärta gör ansiktet ljust, på hjärtesorg följer modlöshet.” Uppmanar författaren oss att ständigt gå omkring med ett flin oavsett detta livets avbrott och besvikelser? Säkerligen inte! Det finns stunder för allvarlig sorg, förtvivlan och även ilska över orättvisor. Men i våra vardagshändelser, kan ett leende erbjuda lindring, hopp och den nåd som behövs för att orka fortsätta.

Kanske poängen med ordspråket är att ett leende kommer inifrån. Ett glatt hjärta är fridfullt, tillfreds och underordnad Guds bästa. Med ett sådant hjärta, glad från insidan ut, kan vi reagera på överraskande omständigheter med ett äkta leende, bjuda in andra att omfamna det hopp och den frid de också kan uppleva med Gud. —Elisa Morgan


Käre Fader idag när jag korsar stigar med andra. Ge mig ett glatt o frimodigt hjärta så att jag kan berätta om det hopp som enbart Du kan erbjuda.


UPPMUNTRA VARANDRA OCH BYGG UPP VARANDA. 1 TESS 5:11