Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 117

"Lova Herren, alla hednafolk, prisa honom, alla folk! ”
Psaltaren 117:1

Bibeln På Ett År:

Sakaria 1-4
Uppenbarelseboken 18

 

 


När jag var en nyfrälst uppmanade mig en andlig mentor mig att skriva ner tacksägelseämnen. Så jag skaffade mig en liten anteckningsbok som jag bar med mig överallt. Ibland noterade jag en tacksägelse direkt. Andra gånger gjorde jag det i slutet av veckan, efter en tid av funderingar.

Att anteckna tacksägelse är en god vana—något som jag funderat på att återuppta i mitt liv. Det skulle hjälpa mig att minnas Guds närvaro och bli tacksamhet för Hans omsorg. I den kortaste av alla psalmer, Psaltaren 117, uppmanar författaren alla att prisa Herren för ”hans nåd är väldig över oss” (v. 2).

Tänk igenom det: Hur har Herren visat sin nåd och kärlek mot dig idag, denna vecka, månad och detta år? Se inte bara efter det spektakulära. Hans kärlek märks även i det vardagliga omständigheterna. Väg sedan in hur Han har visat kärlek mot din familj, Församling och andra. Låt ditt sinne ta in omfattningen av Hans kärlek till oss alla.

Psalmisten lade till att ”HERRENS sanning varar i evighet” (v. 2). Med andra ord. Han fortsätter att älska oss! Så vi kommer att ha så många anledningar att tacka och prisa Gud för kommande dagar. Som Hans älskade barn, ska vi genom våra liv visa vår tacksamhet!—Poh Fang Chia


Fader, om vi spelade in alla Dina välsignelser, kunde vi inte göra det fullt ut under en livstid. Men vi kan göra en paus just nu och säga ett enkelt ”Tack” för Din trofasthet och godhet.


KOM IHÅG ATT TACKA GUD FÖR SÅVÄL DET ORDINÄRA SOM DET EXTRORDINÄRA.