Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Matteus 17:24-27

"Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver.”
Filipperbrevet 4:19

Bibeln På Ett År:

Hagg. 1-2
Uppenbarelseboken 17

 

 


När Andrew Cheatle förlorade sin mobiltelefon vid stranden trodde han att den var förlorad för evigt. Cirka en vecka senare, ringde en fiskare vid namn Glen Kerley honom och förklarade att han hade hittat Cheatle´s telefon, fortfarande intakt, efter att ha funnit den i en 12 kg stor torsk han fångat.

Livet är fullt av märkliga historier och vi finner mer än ett fåtal av dem i Bibeln. En dag kom en tullindrivare till Petrus och krävde att få veta, ”Betalar inte er mästare tempelskatt?” (Matt. 17:24). Jesus vände situationen till ett undervisningstillfälle. Han ville få Petrus att förstå sin roll som Kung. Avgifter samlades inte in från kungens barn, och Herren gjorde det klart att varken Han eller Hans barn var skyldiga någon tempelskatt (v. 25-26). Fast Jesus ville undvika att stöta sig med dem (v. 27), så Han sa åt Petrus att gå och fiska (detta är den märkliga delen av berättelsen). Han fann ett mynt i fiskens mun som han fångade. Med vilket han sedan kunde betala tempelskatten för sig själv och Jesus. Vad i hela världen gör Jesus här. En bättre fråga är, ”Vad i Guds rike gör Jesus här?”. Han är den rättmätige Kungen—även när många inte ser Honom som det. När vi accepterar Hans herravälde som Herre i våra liv blir vi Hans barn.

Livet kommer fortsätta ställa sina krav på oss, men Jesus förser oss med det vi behöver. Som f.d. pastorn David Pompo brukade säga: ”När vi fiskar för Guds Rike, har vår Fader sagt att då kan vi lita på att Han också förser oss med våra behov”. —Tim Gustafson


Herre lär oss att ta till oss i den underbara vetskapen att Du förser oss med alla våra behov.


VI ÄR BARN TILL KONUNGEN!