Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 2:1-10

"Var inte förskräckta! Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket.”
Lukas 2:10-11

Bibeln På Ett År:

Sefanja 1-3
Uppenbarelseboken 16

 

 


När du smakar på en polkakäpp denna Julen, säg ”danke schön” till Tyskarna, för denna konfektyr uppfanns först i Cologne. När du njuter av din blommande julstjärna säg ”gracias” till Mexico, där växten har sitt ursprung. Säg ”merci beaucoup” till Fransmannen för termen ”noel” och uppge ”cheers” till England för din julmistel.

Men när vi njuter av våra traditioner och festligheter under Jultiden—traditioner som har samlats världen runt—låt oss spara på vårt mest uppriktiga och hjärtliga ”tack” till vår gode, nådefull och kärleksfulle Gud. Från Honom kommer orsaken till vårt julfirande: barnet som föddes i stallet i Betlehem för mer än 2.000 år sedan. En ängel kungjorde ankomsten av denna gåva till mänskligheten i det han utropade ”Se, jag bär bud till er om en stor glädje för hela folket. Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er...” (Luk. 2:10-11)

Denna Julen, trots ljus från en skimrande Julgran och omgiven av nyligen öppna presenter, bör den sanna glädjen komma då vi vänder vår uppmärksamhet till barnet med namnet Jesus som kom för att ”frälsa sitt folk från deras synder.” (Matt. 1:21). Hans födelse överbrygger traditioner. Det bör vara vårt centrala fokus i det att vi prisar Gud för denna obeskrivliga Julgåvan. —Dave Branon


Herre, vi tackar Dig för att du kom till oss den där första Julen. Nu i en tid fylld med många traditioner. Hjälp oss att sätta Dig Jesus först.


”MÅ HOPPETS GUD UPPFYLLA ER MED ALL GLÄDJE OCH FRID I TRON.”