Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 2:11-20
"Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren.”
Lukas 2:11

 

Bibeln På Ett År:
Habackuk 1-3
Uppenbarelseboken 15

 

 


Reginald Fessenden hade arbetat i åratal för att få trådlös radiokommunikation. Andra vetenskapsmän fann hans idéer radikala och nymodiga samt tvivlade på att han skulle lyckas. Men man fastslog att han den 24 December 1906, blev den första person som någonsin spelade musik via radio.

Fessenden hade kontrakt med ett fruktbolag som hade installerat trådlösa system på omkring ett dussin båtar för att kommunicera angående skörd och marknadsföringen av bananer. Den Julaftonen, sa Fessenden till de trådlösa operatörerna ombord på alla skepp att vara särskilt uppmärksamma. Klockan nio hörde de hans röst. Han spelade en skiva med en aria från en opera för att sedan ta fram sin fiol och spela ” Stilla Natt” och han sjöng ända till den sista versen. Slutligen önskade han God Jul och läste från Lukas 2 om änglarna som gav bud om födelsen av Frälsaren till herdarna i Betlehem.

Både herdarna i Betlehem för över tvåtusen år sedan och sången ombord på United Fruit Companys skepp år 1906 hördes ett oväntat, överraskande budskap om hopp, en mörk natt. Och Gud förmedlar fortfarande samma budskap om hopp till oss idag. En Frälsare har fötts åt oss—Kristus Herren! (Luk 2:11) Vi kan stämma in med änglarna: ”Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag.” (v. 14). —Amy Peterson


Gud vi ger Dig ära och tackar Dig för att Du sände Din Son Jesus Kristus vår Frälsare!


UTAN KRISTUS FINNS DET INGET HOPP. CHARLES SPURGEON