Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Matteus 1:18-23

"Se, jungfrun skall bli havande och föda en son, och man skall ge honom namnet Immanuel”
Matteus 1:23

Bibeln På Ett År:

Nahum 1-3
Uppenbarelseboken 14

 

 


Kristus med mig. Kristus före mig, Kristus bakom mig, Kristus inom mig, Kristus under mig, Kristus över mig, Kristus på min högra sida, Kristus på min vänstra sida...” Hymnlyriken, skriven på fyrahundratalet av den Celtiske kristne St. Patrick ekar i mitt minnen när jag läser Matteus berättelse om Jesu födelse. De känns som en varm omfamning, som påminner mig om att jag aldrig är ensam.

Matteus berättelse förklarar Julens kärnpunkt, att Gud tagit sin boning bland Sitt folk. Matteus pekar på den yttersta uppfyllelsen av profetian om ett barn som kallas Immanuel, vilket betyder ”Gud med oss”—Jesus, föddes av den Helige Ande för att vara med oss, i det han citerar Jesaja 7:14. Denna sanning är så central att Matteus börjar och slutar sitt Evangelium med Jesus ord till sina lärljungar: ”Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut.” (Matt. 28:20)

St. Patricks ord påminner mig om att Kristus alltid är med de troende genom sin Ande som lever inom de troende När jag är nervös eller rädd, kan jag hålla fast vid Hans löfte att Han aldrig lämnar mig. När jag inte kan somna så kan jag be om Hans frid. När jag firar, fylld av glädje, kan jag tacka Honom för Hans nådefulla verk i mitt liv.

Jesus, Immanuel—Gud med oss. —Amy Boucher Pye


Gud Fader, tack för att Du sände din Son för att vara Gud med oss. Må vi uppleva Din närvaro idag.


GUDS KÄRLEK INKARNERADES I BETLEHEM.