Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 1:11-17

"Han skall gå framför honom i Elias ande och kraft, för att vända fädernas hjärtan till barnen och omvända de olydiga till ett rättfärdigt sinnelag och så skaffa åt Herren ett folk som är berett.”
Lukas 1:17

Bibeln På Ett År:

Mika 1-3
Uppenbarelseboken 11

 

 


I slutet av Gamla Testamentet, verkar Gud ha gömt sig. Under de fyra århundraden väntade och undrade Judarna var Han var. Gud verkade passiv, ointresserad och döv till bönerna. Endast ett hopp återstår, det uråldriga löftet om Messias. Judarna satsade allt på det löftet. Och då hände något förunderligt. Ett barns födelse förkunnades.

Du kan fånga upprymdheten enbart genom att läsa om folkets reaktioner i Evangeliet enligt Lukas . Händelserna beträffande Jesu födelse liknar en glädjefylld musikal. Karaktärer träder in på scenen: en vithårig farbror (Luk 1:5-25) en förvånad jungfru (1:26-38) en gammal profetissa Hanna (2:36). Maria själv utbrast i en underbar lovsång (1:46-55). Även Jesu ofödda kusin sparkade av glädje i sin moder Elisabets mage (1:41).

Lukas är noga med att redovisa kopplingen till Gamla Testamentets löften om Messias. Ängeln Gabriel kallar även Johannes Döparen för en ”Elia” sänd att förbereda vägen för Herren (1:17). Helt säkert, något stort är på gång på planeten Jorden. Bland de trötta, slagna invånarna i Betlehem ett avlägset hörn av det Romerska Riket, uppenbaras något gott fram. —Philip Yancey


Du har kommit till oss, och vi gläds! Jesus Du är gåvan om återlösning för oss. Tack


EN GÅNG I VÄRLDEN, FANNS ETT STALL, SOM HADE NÅGOT SOM VAR STÖRRE ÄN VÄRLDEN SJÄLV. - C. S. LEWIS (FRÅN THE LAST BATTLE)