Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 19:1-10

"Ty Människosonen har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat.”
Lukas 19:10

Bibeln På Ett År:

Jona 1-4
Uppenbarelseboken 10

 

 


För några år sedan, förlorade en vän till mig siktet på sin lille son när de gick genom en folkhop vid Union Station i Chicago. Givetvis en omskakande erfarenhet. Utom sig skrek hon hans namn och sprang tillbaka uppför rulltrappan, i ett frenetiskt försök att finna sin lille pojke. Minuterna av separation verkade som timmar, tills han plösligt—tack och lov—dök upp i mängden och sprang till tryggheten i hennes armar.

Då jag tänker på hur min vän skulle ha gjort vad som helst för att hitta sitt barn, fick jag en förnyad känsla av tacksamhet för Guds underbara frälsningsverk. Från det att Hans första människor, skapade till sin avbild—Adam och Eva—efter syndafallet vandrade de vidare i sin synd. Gud sörjde förlusten av gemenskapen med människan. Han gick så långt för att återupprätta relationen genom att sända Sin enfödde Son ”för att uppsöka och frälsa det som var förlorat” (Luk. 19:10) Utan Jesus födelse, och utan Hans villighet att betala priset för våra synder och föra oss till Gud, skulle vi inte ha något att fira vid Jultiden.

Låt oss alltså, denna Julen vara tacksamma gentemot Gud som lät sända sin son Jesus för att återföra oss till gemenskap med Sig. Fastän vi var förlorade har vi nu, p.g.a. Jesus, blivit återfunna —Joe Stowell


Himmelske Fader, mitt i julglädjen, påminn oss att meningen av denna tid ligger i djupet av Din kärlek. Tack för att Du sände Jesus för att återlösa oförtjänta människor som mig!


JULEN HANDLAR OM HUR GUD TAR TILL DET FANTASTISKA FÖR ATT ÅTERLÖSA DE SOM VAR FÖRLORADE.