Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Mosebok 28:10-17

"Och se, jag är med dig och skall bevara dig vart du än går, och jag skall föra dig tillbaka till detta land.”
1 Mosebok 28:15

Bibeln På Ett År:

Mika 4-5
Uppenbarelseboken 12

 

 


Ett år befann jag mig, vid Jultiden, på ett uppdrag på en plats, som många av mina vänner inte kunde hitta på en karta. På väg hem från mitt arbete till min bostad kämpade jag mot den kyliga vinden som blåste vid det karga Svarta Havet. Jag längtade hem.

När jag anlände till mitt rum, öppnade jag dörren och upplevde i ett magiskt ögonblick. Min konstnärlige rumskamrat hade fullbordat sitt sista projekt—ett ca 50 cm högt julgran i keramik, som nu lyste upp vårt mörka rum med blinkande färger. Om bara för ett ögonblick var jag hemma igen!

När Jakob flydde från sin broder Esau, kom även han på en främmande och ensam plats. När han sov på den hårda marken mötte han Gud i en dröm. Och Gud lovade Jakob ett hem, ”Det land där du ligger skall jag ge åt dig och dina efterkommande.” Han sade till honom. ”och genom dig och din avkomma skall alla folkslag på jorden bli välsignade.” (1 Mos. 28:13-14).

Från Jakob, skulle den utlovade Messias komma Den som lämnade Sitt hem för att dra oss till Sig . ”[Jag skall] komma tillbaka och ta er till mig, för att ni skall vara där jag är”, sade Jesus till sina lärljungar (Joh. 14:3).

Den decembernatten satt jag i mörkret i mitt rum och betraktade julgranen. Kanhända tänkte jag omedvetet på Ljuset som kom in i världen för att visa oss vägen hem. —Tim Gustafson


Herre, oavsett var vi befinner oss idag, kan vi tacka Dig för att Du förbereder en plats där vi skall vara med Dig. Tack för Din Helige Andes närvaro finns inom oss redan idag.


VÅRT VERKLIGA HEM ÄR HOS GUD, SOM JESUS BERETT ÅT OSS.