Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Johannes 1:1-5, 9-14

"Och Ordet blev kött och bodde bland oss,1 och vi såg hans härlighet, en härlighet som den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning.”
Johannes 1:14

Bibeln På Ett År:

Amos 1-3
Uppenbarelseboken 6

 

 


Då beundrare av Star Wars världen runt angeläget väntar på filmens premiär av episod 8, ”The Last Jedi” fortsätter folk att analysera den anmärkningsvärda succén i dessa filmer, daterade tillbaka till 1977. Frank Pallotta, media journalist för CNN Money, sade att Star Wars förenar många som söker ”ett nytt hopp och en god kraft i en tid där världen behöver hjältar”

Vid tiden för Jesu födelse var Israels folk förtryckta och längtade efter sin Messias. Många förväntade sig en hjälte som skulle befria dem från Romersk tyranni, men Jesus kom inte som en politisk eller militär hjälte, i stället kom Han som ett litet barn till Betlehem. Som resultat av detta, missförstod många vem han var. Aposteln Johannes skrev , ”Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom.” (Joh. 1:11).

Jesus kom som vår Frälsare, långt mer än någon hjälte. Han föddes för att föra in Guds ljus in i mörkret och att ge Sitt liv så att var och en som tar emot Honom kan bli förlåten och befriad från syndens makt. Johannes kallade Honom ”den Enfödde har av Fadern, och han var full av nåd och sanning.” (v. 14)

”Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” (v. 12) Jesus är sannerligen, det enda sanna hopp världen behöver. —David McCasland


Herre Jesus Du är vår Frälsare och vi prisar Dig för att Du kom för att dö så att vi skulle kunna leva.


I BETLEHEM, VISADE GUD ATT KÄRLEK ÄR ATT GE.