Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Kolosserbrevet 1:12-17

"Ty i honom [Jesus] skapades allt i himlen och på jorden”
Kolosserbrevet 1:16

Bibeln På Ett År:

Amos 4-6
Uppenbarelseboken 7

 

 


En gång körde vi genom norra Michigan, då ropade Marlene ”Det är otroligt hur stor denna världen är!” Hon fällde sin kommentar då vi passerat ett skylt som påvisade 45’te parallellen—punkten halvvägs mellan ekvatorn och Nord Polen. Vi samtalade om hur små vi är och hur stor vår värld är. Fast jämfört med storleken på universum, är vår planet enbart ett litet dammkorn.

Om vår värld är stor och universum så mycket större, hur stor är då den som kraftfullt skapade allt ? Bibeln förklarar, ”Ty i honom [Jesus] skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom.” (Kol. 1:16).

Det är goda nyheter för att denne samme Jesus som skapade universum är Den som har kommit för att rädda oss från vår synd varje dag, för alltid. Natten innan Han dog sade Jesus ”Detta har jag talat till er, för att ni skall ha frid i mig. I världen får ni lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen.” (Joh. 16:33)

När vi står inför stora och små utmaningar i livet, kallar vi på Den som skapade universum, dog och uppstod igen och vann seger över denna världs brutenhet. I vår tid av kamp, erbjuder Han kraftfullt Sin frid. —Bill Crowder


Herre jag är tacksam att Du är större än min tanke kan förstå. Hjälp mig att förtrösta på Dig idag.


GUDS NÅD ÄR OMÄTBAR, HANS NÅD UTAN GRÄNS, HANS FRID GÅR ÖVER VÅRT FÖRSTÅND.