Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Josua 14:7-15

"Se, jag är nu åttiofem år. Än i dag är jag lika stark som den dag Mose sände i väg mig.”
Josua 14:10-11

Bibeln På Ett År:

Joel 1-3
Uppenbarelseboken 5

 

 


Nu när jag har blir äldre, har jag lagt märke till att jag får mera ledvärk, särskilt vid kallt väder. Några dagar känner jag mig mer som besegrad än som segrare av utmaningarna i att bli pensionär.

Det är därför min hjälte är en äldre man med namnet Kaleb—den tidigare spionen använd av Moses för att speja i Kanan, det utlovade landet. (4 Mos. 13-14) Efter återkomsten gav spejarna en ofördelaktig rapport, Kaleb och Josua var de enda spejarna av de tolv som Gud lät återvända till Kanan. I Josua 14 hade tiden då Kaleb skulle få sin del av landet infunnits. Men där fanns fortfarande fiender att mota bort. Han var inte nöjd med att ”pensionera” sig och lämnade striden till den yngre generationens män sa Kaleb, ”Du hörde själv att anakiterna bor där med stora och befästa städer. Om bara HERREN är med mig, skall jag fördriva dem så som HERREN har lovat.” (Jos. 14:12).

”HERREN är med mig” Det är mottot som höll Kaleb stridsberedd. Han fokuserade på Guds kraft, inte sin egen, inte heller på sin höga ålder. Gud skulle hjälpa honom att göra vad han än behövde göra.

De flesta av oss tänker inte göra något anmärkningsvärt då vi uppnår hög ålder. Men vi kan fortfarande göra stora saker för Gud, oavsett hur gamla vi är. När ”Kaleb-stora” möjligheter kommer i vår väg, ska vi inte fly bort från dem. Med Guds hjälp kan vi segra! —Linda Washington


Himmelske Fader, tack för att Du ger mig styrkan att ta mig genom varje dag. Hjälp mig att göra Din vilja.


ALLT FÖRMÅR JAG I HONOM SOM GER MIG KRAFT. FIL 4:13