Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Korinthierbrevet 15:1-11

"och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig.”
Galaterbrevet 2:20

Bibeln På Ett År:

Hosea 12-14
Uppenbarelseboken 4

 

 


En av de mest firade orkesterdirigenter under 1900 talet, är Arturo Toscanini ihågkommen för sin önskan att ge beröm till den som äras bör. I David Ewen´s bok om ”Dictators of the Baton”, beskriver författaren hur medlemmarna i New Yorks Philharmoniska orkester reste sig och hurrade för Toscanini vid slutet av genrepet av Beethovens nionde symfoni. När en paus i ovationen infunnit sig, kunde Arturo, med tårar i ögonen och en brusten röst, yttrade han: ”Det är inte jag det är Beethoven. Toscanini är inget.”

I Nya testamentets brev förklarade aposteln Paulus sin vägran att ta åt sig äran för sin andliga insikt och inflytande. Han var som en andlig far och mor för många som hade satt sin tro till Kristus. Han erkände att han hade arbetat hårt och lidit mycket för att uppmuntra tron, hoppet och kärleken hos så många (1 Kor. 15:10) Men han kunde inte, med rent samvete, ta emot äran av dem som inspirerats av hans tro, kärlek och insikt

Så för hans läsares, och för vår skull sade Paulus i princip, ”Det är inte jag bröder och systrar. Det är Kristus. Paulus är ingenting.” Vi är enbart budbärare av Den som förtjänar vårt bifall.

—Mart DeHaan


Himmelske Fader, utan Dig har vi inget. Utan din nåd skulle vi vara hjälplösa. Utan Din Sons Ande skulle vi var hopplösa. Visa oss hur vi kan ge Dig den ära Du förtjänar.


DEN PERSON ÄR VIS SOM HELLRE GER ÄRAN ÄN TAR EMOT DEN.