Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Filipperbrevet 4:1-9

"Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse.”
Filipperbrevet 4:6

Bibeln På Ett År:

Hosea 9-11
Uppenbarelseboken 3

 

 


Vi var upprymda inför flytten p.g.a. min mans arbete. Men det okända och utmaningarna ledde till min oro. Tankar kring att sortera och packa upp ägodelar. Leta efter någonstans att bo. Att hitta ett nytt arbete för mig. Orientera sig runt i en ny stad och att komma på plats. Allt var oroande. När jag tänkte på, min ”att göra” lista, ekade Paulus skrivna ord i mitt sinne oroa dig inte, utan bed. (Fil. 4:6-7).

Om någon kunde oroa sig för det okände och utmaningar så var det Paulus. Han som varit skeppsbruten, slagen och suttit i fängelse. I sitt brev till församlingen i Filippi, uppmuntrade han sina vänner som också mötte det okända, ”Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse.” (v. 6)

Pauli ord uppmuntrade mig. Livet är inte utan osäkerheter—oavsett om de uppstår genom stora livsförändringar, familjesituation, hälsotillstånd eller ekonomiska problem. Det jag ständigt får erfara är att Gud har omsorg. Han inbjuder oss att lämna våra bekymmer, även det okända och ge det till Honom. När vi gör det. Kommer ”Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.”

—Karen Wolfe


Käre Gud vilken välsignelse att veta att vi inte behöver bekymra oss om något! Påminn oss om att vi kan komma till Dig och tala med Dig om allting. Tack för att Du är den Du är och för det Du gör i våra liv.


GUDS OMSORG STILLAR MITT SINNE.