Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Efesierbrevet 2:1-9

"Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det”
Efesierbrevet 2:8

Bibeln På Ett År:

Hosea 5-8
Uppenbarelseboken 2

 

 


Londons Café Rendezvous har en mysig belysning, bekväma soffor och doften av kaffe. Vad det inte har är priser. Kaféet startades från början av en lokal församling. Men efter ett år förvandlades kaféet, då innehavarna kände att Gud kallade dem till att göra något radikalt —nämligen att göra allt på matsedeln gratis. Idag kan du beställa kaffe, kaka eller smörgås utan kostnad. Där finns inte ens en donationsbössa. Allt är en gåva.

Jag frågade innehavaren varför de var så generösa. ”Vi försöker enbart att behandla människor på det sätt Gud behandlar oss”, sa han ”Gud ger oss vare sig vi tackar Honom eller inte. Han är generös mot oss, över vår förväntan.”

Jesus dog för att rädda oss från våra synder och försona oss med Gud. Han uppstod ur graven och lever nu. P.g.a. detta har alla våra felsteg blivit förlåtna och vi kan idag få nytt liv genom Honom . (Ef. 2:1-5) En av de förunderliga sakerna med detta är att det är gratis. Vi kan inte köpa det nya liv Jesus erbjuder. Vi kan inte ens donera för kostnaden (v. 8-9). Allt är en gåva.

När personalen vid Café Rendezvous serverar sina kaffe och kakor, så ger de ett exempel av Guds generositet. Du och jag erbjuds evigt liv, utan kostnad, eftersom Jesus betalat räkningen. —Sheridan Voysey


”Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet.”Upp 22:17


EVIGT LIV ÄR EN FRI GÅVA FÖRBEREDD ATT ENDAST TAS EMOT.