Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 145:1-16

"Herren uppehåller alla dem som är på väg att falla, han reser upp alla nerböjda.”
Psaltaren 145:14

Bibeln På Ett År:

Hosea 1-4
Uppenbarelseboken 1

 

 


En gästande musikgrupp ledde lovsången vid vår Gudstjänst. Deras hänförelse för Herren var rörande. Vi kunde se—och känna—deras entusiasm.

Kort därefter avslöjade musikerna att de var f.d. interner. Plötslig fick sångerna en särskild mening och jag såg varför deras ord av lovprisning betydde så mycket för dem. Deras lovsång var ett vittnesbörd om brutna och upprättade liv.

Världen omfamnar måhända framgång, men berättelser av tidigare misslyckanden ger också människor hopp. De försäkrar att Gud älskar oss oavsett hur många gånger vi misslyckats. Pastor Gary Inrig sade att vi kallar dem troshjältarnas ”Hall of Faith” i Hebréerbrevet 11–Trons kapitel- likväl skulle kunna kallas Guds lista över återlösta misslyckanden.” Det finns knappast någon individ i det kapitlet som inte hade allvarliga misslyckanden i sitt liv,” observerar han. ”Men Gud är i återupprättelsebranschen… Det är en av de stora principerna med Guds nåd.”

Jag älskar trösten i Psaltaren 145, som talar om Guds ”underbara verk” (v. 5-6) och underbara rike (11). Det beskriver Hans omsorg (v. 8-9) och trofasthet (v. 13) för att sedan omedelbar säga oss att Han lyfter upp de som har fallit (v. 14). Alla Hans egenskaper uttrycks i det att han lyfter upp oss. Han är sannerligen den som förvandlar.

Har du misslyckats förut. Det har vi alla. Har du återupprättats? Alla som har återlösts är berättelser om Guds nåd. —Leslie Koh


VÅRA BERÄTTELSER OM MISSSLYCKANDE KAN BLI GUDS BERÄTTELSER OM FRAMGÅNG.