Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Timotheosbrevet 4:12-16

"Ge akt på dig själv och på din undervisning”
1 Timotheosbrevet 4:16

Bibeln På Ett År:

Daniel 5-7
2 Joh.

 

 


När du reser med flyg, går en av kabinpersonalen igenom säkerhetsföreskrifterna innan planet lyfter. I denna genomgång förklaras bl.a. vad som händer om kabintrycket sjunker för mycket. Passagerarna instrueras att syrgasmasker i så fall kommer ner från förvaringsplatsen ovanför sätet. Denna skall tas på innan man försöker hjälpa övriga. Varför? För innan du kan hjälpa någon annan, behöver du själv vara fysiskt fungerande.

När Paulus skrev till Timoteus, betonade han vikten av att bibehålla sin andliga hälsa innan han hjälpte och tjänade andra. Han påminde Timoteus om hans många ansvarsområden som pastor. Det fanns felaktig undervisning att tas itu med (1 Tim.4:.1-5) och felaktiga läror att korrigera (v. 6-8). Men för att axla sitt ansvar väl, var det viktigaste var att ”ge akt på [sig] själv och på [sin] undervisning” (v. 16). Han behövde ta ansvar för sin egen relation med Herren först innan han kunde bistå andras.

Vad Paulus sa till Timoteus är tillämpbart även på oss. Varje dag möter vi människor som inte känner Herren. När vi dagligen låter oss fyllas av Guds Ord, bön, och låter Den Helige Ande , verka i oss, då har vi en rätt relation med Gud. Då är vi andligt beredda till att hjälpa andra. —C. P. Hia


Herre, öppna Ditt Ord för mig nu. Låt mig andas dess friskhet innan jag går ut för att vara Ditt ljus i världen.


EN KRISTENS LIV ÄR FÖNSTRET GENOM VILKEN ANDRA KAN SE JESUS