Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Daniel 3:13-25

"Om det blir så, är vår Gud, som vi dyrkar, mäktig att befria oss ur den brinnande ugnen och att befria oss ur din hand, o konung.”
Daniel 3:17

Bibeln På Ett År:

Daniel 3-4
1 Johannes 5

 

 


P g a en skada som uppstod 1992, lider jag av kronisk smärta i övre delen av ryggen, skuldrorna och nacken. Under de mest plågsamma och modfällande ögonblicken, är det inte alltid lätt att lita på eller att prisa Herren. Men när min smärta känns omöjlig att bära tröstar Guds konstanta närvaro mig. Han styrker och försäkrar mig om Sin oföränderliga godhet, obegränsade kraft och uppehållande nåd. Och när jag frestas att tvivla på min Herre, uppmuntras jag av den beslutsamma tron hos Sadrak, Mesak och Abednego. De tillbad Gud och litade på att Han var med dem, även när situationen verkade hopplös. När kung Nebukadnessar hotade att kasta dem i den brinnande ugnen vände de sig inte från den sanne Guden för att prisa hans guldstaty, (Dan. 3:13-15) dessa tre män visade mod och förtröstansfull tro. De tvivlande aldrig att Herren var värdig deras lovprisning (v. 17) ”även om” Han valde att inte rädda dem ur deras nuvarande situation (v. 18). Gud lämnade dem inte ensamma i deras nöd. Han kom och skyddade dem i ugnen (v. 24-25).

Gud lämnar inte heller oss ensamma. Han förblir med oss genom prövningar som kan vara lika destruktiva som Nebukadnessars ugn. Även om vårt lidande inte tar slut på denna sidan av evigheten, så är Gud mäktig, trovärdig och god. Vi kan lita på Honom och hans kärleksfulla närvaro. —Xochitl Dixon


Herre tack för att Du är med oss, oavsett vad vi går igenom.


TRON VILAR PÅ VÅR ALLSMÄKTIGE GUDS OFÖRÄNDERLIGA KARAKTÄR SOM INTE PÅVÅRKAS AV OMSTÄNDIGHETER.