Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Johannes 4:7-16

Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. 1 Johannes 4:10

Bibeln På Ett År:

Daniel 1-2
1 Johannes 4

 

 

 


När min syster Maysel var liten, brukade hon sjunga en välkänd sång på sitt eget sätt: ”Jesus älskar mig, det vet jag för Bibeln säger det till Maysel!” Det irriterade mig ständigt! Som en av hennes äldre ”förståndigare” systrar, visste jag att orden var ”mig också” inte ”Maysel”.” Fast hon envisades att sjunga på sitt sätt.

Nu tänker jag att min syster faktiskt hade rätt. Bibeln säger verkligen att Jesus älskar Maysel och oss alla. Om och om igen läser vi den sanningen. I exempelvis aposteln Johannes skrifter, ”den lärjunge som Jesus älskade” (Joh. 21:7, 20) berättar han för oss om Guds kärlek i en av de mest kända verserna i Bibeln: Joh 3:16 ”ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”.

Johannes betonar det budskapet om kärlek i 1 Joh. 4:10: ”Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.” Precis som Johannes visste att Jesus älskade honom, så kan vi ha samma visshet: Jesus älskar oss. Bibeln säger nämligen så.

—Alyson Kieda


Käre Herre, tack för Din försäkran att Du älskar oss. Vi är fyllda av tacksamhet att Du älskar oss så mycket att Du dog för oss.


JESUS ÄLSKAR MIG! DET VET JAG.