Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 1:68-75

"Välsignad är Herren, Israels Gud, som har besökt och återlöst sitt folk.”
Lukas 1:68

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 47-48
1 Johannes 3

 

 


I mitt bostadsområde finns 230 familjer och individer som bor vid MacPherson Trädgårdar i kvarteret 72 Varje person har sin egen livshistoria. På tionde våningen bor en äldre kvinna vars barn har vuxit upp, gift sig och flyttat ut. Hon bor ensam nu. Enbart några dörrar från henne bor ett par med två barn. Några våningar under bor en ung man som tjänstegör i armén. Han har besökt vår Församling tidigare, kanske besöker han oss igen på Juldagen. Jag mötte dessa människor förra Julen när vår Församling gick runt i grannskapet för att sprida Julevangeliet.

Varje Jul—som vid den första Julen—finns det många människor som inte känner till att Gud kommit till vår värld i form av ett litet barn vars namn är Jesus (1:68, 2:21). Eller så känner de inte till det betydelsefulla i den händelsen—det är ”en stor glädje för hela folket.” (2:10) Ja, för alla människor! Oavsett nationalitet, kultur, släkt eller ekonomisk status. Jesus kom för att dö i vårt ställe och erbjuda fullständig förlåtelse så att vi kan försonas med Honom och uppleva Hans kärlek, glädje och hopp. Alla människor—från vår kvinnliga granne till kollegor vi har lunch med—behöver höra dessa underbara nyheter!

Den första Julen, bar änglarna den glada nyheten. Gud önskar att verka genom oss, när vi bär budskapet till andra. —Poh Fang Chia


Herre, använd mig att beröra andras liv med nyheterna om Din återkomst.


DEN GODA NYHETEN OM JESU FÖDELSE ÄR EN KÄLLA TILL GLÄDJE FÖR ALLA FOLK.