Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Mika 5:2-4

"Men du, Betlehem… från dig skall det åt mig komma en som skall härska i Israel.”
Mika 5:2

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 45-46
1 Johannes 2

 

 


Hur lång tid är det till Jul? När mina barn var små, frågade de denna frågan om och om igen. Fastän vi använde en adventskalender för att hålla koll på dagarna till Jul, fann de ändå väntan ytterst påfrestande.

Vi kan lätt känna igen ett barns kamp med väntan, men vi kan underskatta den utmaning det kan vara för hela Guds folk. Tänk, t.ex. på de som hörde budskapet av profeten Mika som profeterade att från Betlehem skulle komma en härskare (5:2) som skulle vara ”en herde i HERRENS kraft” (v. 4). Den begynnande uppfyllelsen av profetian kom när Jesus föddes i Betlehem (Matt 2:1) efter att folket väntat ca 700 år. Men en del av profetians uppfyllelse är inte fullbordad än. För vi väntar hoppfult på Jesus återkomst, när allt Guds folk bor tryggt och ”skall ha ro” (Mika 5:4) Vi kommer glädjas storligen, för en lång längtan kommer att vara avslutad.

De flesta av oss finner inte väntan lätt, men vi kan lita på att Gud vill hålla sina löften när vi så gör (Matt 28:20). För när Jesus föddes i Betlehem, fördes Han in livet i hela dess fullhet (Se Joh. 10:10)—liv utan fördömelse. Vi njuter av Hans närvaro med oss idag i det vi längtansfullt väntar på Honom.—Amy Boucher Pye


Herre Jesus, vi väntar, fulla av hopp tills Du kommer. Hjälp oss att med Din Andes vägledning och hjälp att vara Dina vittnen. Vi ser också fram emot då Du upprättar Ditt Rike.


VI VÄNTAR PÅ GUDS LÖFTEN, I TRO ATT DE SKALL BESANNAS.