Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 2 Krönikeboken 16:1-9

"Ty Herrens ögon överfar hela jorden, för att han med sin kraft skall hjälpa dem som med sina hjärtan ger sig hän åt honom.”
2 Krönikeboken 16:9

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 42-44
1 Johannes 1

 

 


I fabeln om kycklingen och grisen, diskuterade de att öppna en restaurang tillsammans. När de planerade menyn, föreslår kycklingen att de serverar skinka och ägg. Grisen sa snabbt emot: ”Nej tack, jag skulle då vara överlämnad; du endast involverad.”

Fastän grisen inte ville hamna på tallriken var hans förståelse av att överlämna sig en lärdom i det jag bättre försöker lära mig att följa Gud helhjärtat.

För att skydda sitt rike, försökte kung Asa i Juda att bryta en överenskommelse med kungarna i Israel och Aram. För att åstadkomma detta sände han personliga rikedomar tillsammans med silver och guld tagna ur skattkammaren i Herrens tempel, för att stärka banden med Ben Hadad, Arams kung (2 Krön 16:2) De slöt så förbund och deras sammanlagda krafter höll Israel på avstånd.

Men Guds profet Hanani kallad Asa för dumdristig eftersom han satt sitt hopp till mänsklig hjälp, i stället för till Gud som tidigare hade befriat andra fiender från dem. Hanani förkunnade ”HERRENS ögon överfar hela jorden, för att han med sin kraft skall hjälpa dem som med sina hjärtan ger sig hän åt honom.” (v. 9)

Då vi möter egna strider och utmaningar, låt oss minnas att Gud är vår bästa bundsförvant. Han styrker oss när vi är villiga att helhjärtat överlåta oss till Honom. —Kirsten Holmberg


Herre jag vill vara mer beroende av Dig. Ibland ser jag enbart vad som finns runt omkring. Hjälp mig fästa blicken och lita endast på Dig.


NÄR VI ÄR ÖVERLÅTNA ÅT GUD VERKAR HAN BESTÅENDE GENOM OSS. OSWALD CHAMBERS.