Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Markus 9:33-37

"Var och en som upphöjer sig skall bli förödmjukad, och var och en som ödmjukar sig skall bli upphöjd.”
Matteus 23:12

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 40-41
2 Petr. 3

 

 


Nyligen på flygplatsen var jag bland de sista i kön som gick ombord på ett stort passagerarplan med omarkerade sittplatser. Jag såg en mittenplats vid vingen, men det fanns bara plats för mitt handbagage på en övre bagagehylla längst bak i flygkabinen. Detta innebar att när vi hade landat fick jag vänta på tills alla lämnat planet innan jag kunde gå tillbaka för att hämta bagage.

Jag skrattade när jag satte mig på min plats och en tanke slog mig som verkade komma från Herren ”Det skadar inte dig att vänta. Det gör dig gott.” Jag beslutade att njuta av den extra tiden och hjälpte andra passagerare att ta ner sitt bagage efter det av vi landat och assistera en flygvärdinna med städning. Efter det kunde jag gå tillbaka. Jag skrattade igen när någon trodde att jag jobbade på planet. Den dagens erfarenhet fick mig att tänka på Jesus ord till Sina lärjungar ”Om någon vill vara den förste skall han vara den siste av alla och allas tjänare.” (Mark. 9:35)

Jag väntade för att jag var tvungen, men i Jesu ”upp och ner vända” rike är det en ära för de som frivilligt åsidosätter sig själva för andra.

Jesus kom till vår stressade, egocentriska värld inte ”för att bli tjänad utan för att tjäna och ge Sitt liv till lösen för många” (Matt 20:28) Vi tjänar Honom bäst genom att tjäna andra. Desto djupare vi böjer oss, ju närmre kommer vi Honom.

—James Banks


Käre Herre, hjälp mig att följa Dig, till andras behov i tjänst för Dig.


JESU RIKE ÄR ”UPP OCH NERVÄNT”.