Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Matteus 6:1-4

"Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig.”
Matteus 6:4

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 27-29
1 Petr. 3

 

 


När Denise mötte en sårad ung kvinna i sin Församling, önskade hon inget annat än att hjälpa henne. Varje vecka spenderade hon tid till rådgivande samtal och bön. Denise blev hennes mentor. Dessvärre missade några församlingsledare hennes engagemang och beslöt att tillsätta en annan Församlingsarbetare som mentor till kvinnan. Ingen verkar bry sig om henne, var deras kommentar.

Även om Denise inte väntade sig något beröm, kunde hon inte hjälpa att känna sig en smula nedstämd. ”Det är som om jag inte gjort något överhuvudtaget”, sade hon till mig.

En dag, däremot, berättade den unga kvinnan, för Denise, hur tacksam hon var över hennes stöd och tröst. Denise blev uppmuntrad. Det var som om Gud sade till henne, ”Jag vet att du var där för henne.” Denise träffar fortfarande kvinnan regelbundet.

Ibland känner vi oss ej uppskattade, då våra försök inte erkänns. Skriften däremot, påminner oss att Gud vet vad vi gjort. Han ser vad andra inte ser och det glädjer Honom när vi tjänar för Hans syfte—inte för människors beröm.

Kanske var det därför Jesus gav oss ett exempel genom att mana oss ge i ”det fördolda… Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig.” (Matt. 6:4). Vi behöver inte söka vårt beröm hos andra; vi kan istället veta att Gud vet när vi är trofasta i vår tjänst för Honom och andra. —Leslie Koh


Herre, förlåt mig för de gånger jag längtat efter andras erkännande och beröm. Hjälp mig att tjäna för Din ära allena.


GUD SER ALLT ÄVEN I DET FÖRDOLDA.