Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Petrusbrevet 2:11-17; 3:8-9

"Till sist, var alla ett i själ och sinne, visa medkänsla, älska bröderna, var barmhärtiga och ödmjuka.”
1 Petrusbrevet 3:8

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 24-26
1 Petr. 2

 

 


Då han blev tillfrågad vilken roll han hade i ett samhälle som ibland låg i strid med myndigheterna, svarade sheriffen inte med ett aggressivt påvisande av sin rätt att utöva sin tjänst. Han förmedlade istället följande, ”Vi är människor som arbetar med andra människor som befinner sig i kris.”

Hans ödmjukhet—genom omnämnandet av att vara likställd hans medmänniska—påminner mig om Petrus ord då han skrev till de Kristna under första århundradet, som led under den Romerska förföljelsen. Petrus manar: ”var alla ett i själ och sinne, visa medkänsla, älska bröderna, var barmhärtiga och ödmjuka.” (1 Pet. 3:8). Kanske försökte Petrus förmedla att bästa svaret i mänsklig kris är att vara medmänsklig, att förstå att vi är samma. Gud sände Sin Son—som människa, för att hjälpa oss (Fil. 2:7).

Om vi endast fokuserar på vårt fallna tillstånd, är det lätt att förakta vår mänskliga ställning. Men vad händer om vi istället ser vår mänsklighet som ett sätt att identifiera oss med andra i denna världen. Jesus lär oss hur vi kan leva fullt ut som människor, tjänare som förstår att vi alla är samma. Till ”Människa” är hur Gud skapat oss, till Hans avbild och återlösta genom Hans ovillkorliga kärlek. Säkerligen kommer vi idag att stöta på folk med olika problem. Tänk vilken skillnad vi kan göra om vi agerar ödmjukt—som medmänniskor som arbetar med andra i kris. —Elisa Morgan


Fader, hjälp oss att vara ödmjuka i vårt möte med andra, en medmänniska till en annan människa.


ÖDMJUKHET ÄR RESULTATET AV ATT KÄNNA GUD OCH DIG SJÄLV.