Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Predikaren 3:10-11

"Också evigheten har han lagt i människornas hjärtan.”
Predikaren 3:11

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 22-23
1 Petr. 1

 

 


Vi hade en West Highland Terrier i flera år. ”Westiers” är tuffa små hundar, uppfödda till att tränga sig ner i grävlingshål på jakt efter ”fienden” i dess lya. Vår ”Westie” var många generationer från sitt ursprung, men hade fortfarande kvar instinkten som formats genom år av uppfödning. Vid ett tillfälle blev hon som fixerad av något småkryp under en stor sten på vår bakgård. Inget kunde hindra henne. Hon grävde och grävde tills hon fick en gång på flera decimeter under en stor sten.

Fundera över denna fråga: Vad är det vi människor söker prestera gång efter annan? Varför måste vi bestiga tidigare okända berg, åka skidor utför i nästan vertikala backar? Ta oss utför de farligaste forsarna för att utmana naturens krafter? Delvis beror det på vår längtan efter äventyr och glädje, men det finns något mer än detta.

Självfallet inser vi inte detta. Vi vet bara att vi längtar efter något. ”Du vet inte vad du vill ha,” skrev Mark Twain, ”men du vill ha det så mycket att du nästintill kunde dö för det.”

Gud är vårt hjärtas sanna hem. Som Kyrkofader Augustinus sade i ett av hans mest kända citat: ”Du har skapat oss för Dig Själv, O Herre, och våra hjärtan är rastlösa tills de finner vila i Dig”

Vad är hjärtat? Ett tomrum som endast Gud kan fylla.

—David Roper


Hjälp mig Herre, att inse att min djupa längtan är efter Dig. Fyll mig sedan med kunskap om Dig. Dra mig nära dig.


ROTEN TILL ALL VÅR LÄNGTAN ÄR EN DJUP TÖRST EFTER GUD.