Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Mosebok 8:15-9:3

"Skördehögtiden skall du fira när du skördar förstlingsfrukten av ditt arbete, det du har sått på marken.”
2 Mosebok 23:16

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 20-21
Jakobsbrevet 5

 

 


För tusentals år sedan, talade Gud direkt till Moses och bestämde en ny högtid för Sitt folk. I 2 Mosebok 23:16, enligt Moses som nedtecknade vad Gud hade sagt ”Skördehögtiden skall du fira när du skördar förstlingsfrukten av ditt arbete, det du har sått på marken.”

I olika länder världen runt idag, gör man något liknande då man firar landets överflöd. I Ghana, firar folket Yam högtiden, en typ av skördehögtid. I Brasilien är Dia de Acao de Gracas en tid då man visar sin tacksamhet över skörden som mognat och gett mat på bordet. I Kina har man Månfestivalen varje höst. I USA och Canada: Thanksgiving.

För att förstå syftet med skördehögtider, låt oss se tillbaka till Noaks tid, precis efter syndafloden. Gud påminde Noa och hans familj—och oss—att Han skulle se till att vår omgivning frodades. Jorden har olika årstider, dag och natt och ”sådd och skörd” (1 Mos. 8:22). Vår tacksamhet över skörden, som upprätthåller oss, borde ges till Gud allena.

Oavsett var du bor, eller hur du firar ditt lands överflöd, ta en stund idag att visa din tacksamhet till Gud—för vi skulle inte ha något att fira om inte det vore för Hans grandiosa skapelseverk. —Dave Branon


Käre Skapare Gud, tack för hur du på ett fantastiskt sätt format denna värld—med dess årstider och skördetider, med allt vi behöver för att leva. Vi ber ödmjukt, ta emot vår tacksamhet.


ETT GLATT HJÄRTA PÅBJUDER TACKSAMHET.