Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 98

"Höj jubel till Herren, alla länder! Brist ut i glädjerop och lovsjung!”
Psaltaren 98:4

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 18-19
Jakobsbrevet 4

 

 


Tidigare, när jag letade efter en Församling att gå med i, bjöd en väninna mig till hennes Kyrka. Lovsångsledarna där ledde Församlingen i en sång som jag tyckte mycket om. Så jag sjöng med kraft, ihågkommande min högskoletids körledares tips att ”projicera” sin röst.

Efter sången, vände min väns make och sade till mig, ”Du sjöng verkligen högt”. Den kommentaren var inte tänkt som beröm! Efter detta, iakttog jag självmedvetet och rigoröst mitt sjungande och såg till att jag låg lägre i tonstyrka än dem omkring mig, samtidigt som jag oroade mig över om folk i min närheten bedömde min röst.

Men så, en söndag, lade jag märke till hur en kvinna i närheten sjöng. Hon verkade sjunga med hängivenhet, utan ett spår av självmedvetenhet. Hennes tillbedjan påminde mig om en entusiastisk, spontan tillbedjan, lik den Bibelns David demonstrerade i sitt liv. I Psaltaren 98, föreslår David att hela jorden brister ut i glädjerop och lovsång! (v.4).

Vers ett i Psaltaren 98 förklarar varför vi borde tillbedja glädjefullt, påminnande oss om att Gud ”har gjort under.” Genom psalmen, uppräknar David följande fantastiska saker: Guds trofasthet och rättvisa till nationerna, Hans nåd och frälsning. Genom att meditera över vem Gud är och vad Han gjort, kan våra hjärtan fyllas med glädjefull tillbedjan.

Vilka ”Fantastiska verk” har Gud gjort i ditt liv? Lovsång är ett utmärkt tillfälle att ihågkomma Hans mirakulösa verk och tacka Gud. Häv upp din röst och sjung ut!

—Linda Washington


LOVSÅNG TAR BLICKEN FRÅN OSS SJÄLVA OCH PLACERAR DEN DÄR DEN HÖR HEMMA—PÅ GUD