Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Johannes 12:23-33

"Amen, amen säger jag er: Om vetekornet inte faller i jorden och dör, förblir det ett ensamt korn, men om det dör, bär det rik frukt.”
Johannes 12:24

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 16-17
Jakobsbrevet 3

 

 


När våra barn var små, älskade de att fånga ”helikopterfrön” som föll från grannens träd en silverlönn . Varje frö omsluts av något som liknar en vinge. På senvåren virvlar de ner till marken på ett helikopterliknande sätt. Fröens syfte är inte att flyga, utan att falla ner i marken och växa upp till nya träd.

Innan Jesus korsfästes, sade han till sina efterföljare, ”Stunden har kommit då Människosonen skall förhärligas... Om vetekornet inte faller i jorden och dör, förblir det ett ensamt korn, men om det dör, bär det rik frukt.” (Joh.12:23-24)

Jesus lärjungar ville att Han skulle erkännas av sin samtid som Messias, men Han kom för att ge sitt liv så att vi alla kan bli förlåtna och förvandlade genom tron på Honom. Som Jesu efterföljare, hörsammar vi Hans ord, ”Den som älskar sitt liv förlorar det, och den som hatar sitt liv i den här världen, han skall bevara det och vinna evigt liv. Om någon vill tjäna mig, skall han följa mig, och där jag är kommer också min tjänare att vara. Om någon tjänar mig, skall min Fader ära honom.” (v.v. 25-26).

”Helikopterfrön” kan få oss att tänka på miraklet Jesus, Frälsaren, som dog för att vi skulle kunna leva för Honom.

—David McCasland


Herre, Jesus, vi förbluffas av Din kärlek. Ge oss nåd att tjäna Dig idag, något vi längtar efter.


JESUS MANAR OSS ATT GE VÅRA LIV I TJÄNST FÖR HONOM.