Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Johannes 14:15-27

"Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er.”
Johannes 14:27

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 14-15
Jakobsbrevet 2

 

 


Vi hade ett gammalt körsbärsträd på vår bakgård som sett bättre dagar och verkade vara döende, så jag ringde efter en arborist. Han undersökte det och kungjorde att det var ”utsatt för onaturlig stress” och behövde omgående omsorg. ”Ta en kölapp”, muttrade min fru, Carolyn, i det hon gick därifrån. Det hade varit en sådan där vecka.

Sannerligen, vi har alla våra stressiga veckor—fylld med oro över vart vårt samhälle är på väg, bekymrade över våra barn, äktenskap, affärsliv, finanser, hälsa och vårt väl. Oavsett allt detta, Jesus har lovat oss att vi kan ha frid. Han sade, ”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er.” (Joh. 14:27)

Jesu samtid var fyllt med nöd och elände: Han var omringad av Sina fiender och missförstådd av Sin familj och vänner. Han hade ofta ingen plats att vila, men trots allt detta fanns det inget spår av oro eller grinighet i Hans tillvägagångssätt. Han ägde inre ro, en stillsam frid. Det är denna frid Han gett oss—frihet från oro gällande det förflutna, nuet eller framtiden. Friden Han utstrålade: Hans frid.

Vi kan vända oss till Jesus genom bön i alla situationer, trängande eller triviala. Där, i Hans närvaro, kan vi låta Honom få del av det som oroar och gör oss rädda. När vi gör så, kommer Guds frid ”som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.” (Fil. 4:7) som Paulus övertygar oss. Även när vi haft, ”en sådan där vecka”, kan vi uppleva Hans frid. —David Roper


MITT BLAND ALLA PROBLEM KAN VI HA FRID GENOM JESUS.