Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 139:11-18

"du sammanvävde mig i moderlivet.”
Psaltaren 139:13

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 11-13
Jakobsbrevet 1

 

 


Min pappa tillverkar skräddarsydda koger som bågskyttarna kan förvara sina pilar i. Han ristar in genomarbetade vildmarksmotiv i det äkta lädret, innan han slutligen syr ihop materialet.

Vid ett besök, fick jag bevittna hur han tillverkade ett av sina mästerverk. Hans varsamma händer applicerade precis rätt tryck i det han förde ett vasst knivblad mot det fogliga lädret och skapade olika mönster. Sedan doppade han en trasa i karmosinrött bläck och täckte lädret med jämna drag, något som förstärkte skönheten i det han skapat. Medan jag beundrade min pappas yrkesskicklighet, insåg jag hur ofta jag missat att erkänna och uppskatta min Himmelske Faders uppenbarade verk, som synliggörs i andra och till och i mig själv. I återspegling av Herrens magnifika kunnande, kom jag att tänka på Kung Davids bejakande att Gud skapat vårt innersta och att vi är underbart skapade (Ps. 139:13-14)

Vi kan prisa vår Skapare med förtrolighet eftersom vi vet att Davids ord ”Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad…” (v. 14). Och vi kan uppmuntras att respektera andra och oss själva, framförallt när vi kommer ihåg att Skaparen av Universum kände oss och planerade våra dagar ”innan någon av dem hade kommit” (v.v. 15-16).

Precis som det fogliga lädret som karvades av min pappas skickliga händer, är vi vackra och värdefulla helt enkelt för att vi är Guds enastående skapelse. Var och en av oss, medvetet designade att vara unika och med syfte att vara Guds älskade mästerverk, bidrar till att Guds storslagenhet synliggörs. —Xochitl Dixon


GUDS HAR MÄSTERLIGT SKAPAT VARJE PERSON UNIK OCH MED ETT SYFTE.