Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Hesekiel 8

"Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp”
1 Petrusbrevet 1:3

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 8-10
Hebreerbrevet 13

 

 


Du kan inte se mig!”

När små barn leker kurragömma, tror de ibland att de kan gömma sig genom att bara hålla för sina ögon. Om de inte kan se dig, tror de att du inte heller kan det.

Hur naivt det än kan vara för oss vuxna, gör vi något liknande med Gud. När vi hamnar i en situation där vi vill göra något som vi vet är fel, är vår tendens att stänga ute Gud och gå vår egen väg.

Profeten Hesekiel upptäckte denna sanning under en syn som Gud gav sitt folk, som befann sig i exil i Babylon. Herren sade till honom, ”Du människobarn, ser du vad de äldste i Israels hus sysslar med i mörkret, var och en i sin avgudakammare? De säger: HERREN ser oss inte, HERREN har övergett landet.” (Hes. 8:12).

Men Gud missar inget och Hesekiels syn var bevis på det. Även om de hade syndat, erbjud Gud sitt ångrade folk hopp genom ett nytt löfte: ”Jag skall ge er ett nytt hjärta och låta en ny ande komma in i er.” (36:26).

För oss alla mötte Gud vår brustenhet och rebelliska synd med Sin varsamma nåd vid korset, där Han betalde det ultimata priset för det. Genom Jesus Kristus kan Gud, inte bara erbjuda en ny start, utan också ett nytt hjärta så att vi önskar följa Honom. Hur god är inte Gud! När allt var kört och vi gömde oss i vår synd drog Gud oss närmre Honom genom Jesus som ”har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat.” (Luk. 19:10; Rom 5:8). —James Banks


GUD KÄNNER OSS FULLSTÄNDIGT… MEN ÄLSKAR OSS ÄNDÅ.