Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Filipperbrevet 4:10-19

"Visst tänkte ni redan föRut på mig, men då hade ni inte något tillfälle att visa det.”
Filipperbrevet 4:10

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 5-7
Hebreerbrevet 12

 

 


Marilyn hade varit sjuk i många veckor, men under tiden hade flertalet människor uppmuntrat henne i denna svåra tid. Hur skall jag någonsin kunna återgälda deras vänlighet? Tänkte hon för sig själv. Men en dag läste hon orden av en nedskriven bön: ”Be att andra utvecklar ödmjukhet, något som gör att de inte bara tjänar utan också kan bli tjänade.” Marilyn insåg plötsligt att det inte fanns något behov att återställa jämvikt i givet och mottaget, utan att istället vara tacksam och låta andra uppleva glädjen i att tjäna.

I Filipperbrevet 4, uttrycker Aposteln Paulus sin tacksamhet till alla de som hjälpt honom i hans svåra läge (v. 14). Han var beroende av att andra stödde honom i det att han predikade och delade med sig av Evangeliet. Han förstod att gåvorna som gavs honom i hans nöd var uttryck av andras kärlek till Gud: ”en ljuvlig doft, ett rätt offer, som Gud tar emot med glädje.” (v. 18).

Det kanske inte är så enkelt att vara på mottagande sidan—speciellt inte om du vanligtvis är den som först hjälper andra. Men i ödmjukhet kan vi tillåta Gud att varsamt ta hand om oss genom en uppsjö av metoder, då vi behöver hjälp.

Paulus skrev, ”Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver.” (v. 19). Det var något som han lärde sig genom ett liv av prövningar. Gud är trofast och Hans omsorg har inga gränser. —Cindy Hess Kasper


Kära Herre, tack för att du bryr dig om oss, Ditt folk. Må vi ödmjukt ge och ta emot hjälp.


TA EMOT KÄRLEK. GE KÄRLEK. REPETERA.