Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 89:1-18

"Saligt är det folk som vet vad jubel är, Herre, i ditt ansiktes ljus vandrar de.”
Psaltaren 89:16

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 3-4
Hebreerbrevet 11:20-40

 

 


Broder Lawrence, en munk som levde på 1600-talet, brukade be följande bön innan han påbörjade dagens arbete som kock i kommuniteten: ”Åh, min Gud… låt mig nådefullt få stanna i Din närvaro. Hjälp mig i mitt arbete. Äg alla mina känslor.” Under sitt arbete, fortsatte han tala med Gud med ett lyssnande öra efter ledning och i tillägnan åt Honom. Även under sina mest upptagna stunder, använde han korta avbrott till att be om Han nåd. Oavsett vad som hände, sökte han—och fann—en känsla av hans Skapares kärlek.

Som Psaltaren 89 erkänner, den rätta responsen till Skaparen av allt, som regerar över haven och tillbeds av änglahärarna, är att lyfta upp våra liv—hela våra liv, till Honom. När vi förstår skönheten i vem Gud är kan vi jubla över Honom—närhelst, varhelst (v.v. 16-17).

Oavsett om vi väntar i affären eller flygplanskön, väntar på något minut efter minut, så är våra liv fulla av tillfällen som dessa, stunder då vi kan bli irriterade och rastlösa. Låt dessa stunder bli tillfällen då vi stannar upp och ser dessa livspauser som möjligheter till att vandra inför Hans ansiktes ljus (v. 16).

De ”meningslösa” stunderna i våra liv, när vi väntar eller ligger i sjuksäng och undrar vad vi skall göra härnäst, är alla potentiella tillfällen då vi kan tänka igenom våra liv i ljusets av Hans närvaro —Harold Myra


Andakten tagen från en boken om Broder Lawrence verk av Harold Myra. För mer info gå till: dhp.org/practice


VARJE STUND KAN LEVAS I GUDS NÄRVARO.