Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 11:5-13

"Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?”
Lukas 11:13

Bibeln På Ett År:

Hesekiel 1-2
Hebreerbrevet 11:1-19

 

 


I oktober 1915, under Första Världskriget, ankom Oswald Chambers till lägret i Zeitoun —ett militärt träningscenter nära Kairo, Egypten, för att tjäna som YMCA (KFUM) kaplan till de Brittiska väldets soldater. När han kungjorde en kvällsandakt, fyllde mer än 400 män den stora YMCA baracken, för att höra talet som Chambers hade rubriken, ”Vilket värde har bön?” Senare, när han talade individuellt med män som försökte hitta Gud mitt i kriget, citerade Oswald ofta Lukas 11:13, ”Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?”.

Guds fria gåva genom Sin Son, Jesus, innebär förlåtelse, hopp och Hans levande närvaro i våra liv genom Hans Helige Ande. ”Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.” (v. 10)

Den 15 november, 1917, avled Oswald Chambers oväntat p.g.a. brusten blindtarm. För att ära honom, köpte en soldat , som kommit till tro genom honom, en marmoruthuggen bibel, med Lukas 11:13 på dess uppslagna sidor och placerade denna vid hans grav: ”hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?” Denna fantastiska gåva från Gud är tillgänglig än idag för oss. —David McCasland


Kära Fader i Himmelen, Du är givaren av alla goda gåvor. Vi tackar Dig för Din stora gåva, den Helige Ande, som bor i oss och leder oss i Din sanning idag.


GUDS GÅVA, DEN HELIGE ANDE, ÄR TILLÄNGLIG FÖR VAR OCH EN SOM TROR.