Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 1 Johannesbrevet 3:1-8

"Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också.”
1 Johannesbrevet 3:1

Bibeln På Ett År:

Klagovisorna 3-5
Hebreerbrevet 10:19-39

 

 


Nyligen tog vi vårt nästan två år gamla barnbarn, Moriah, att övernatta hos oss utan hennes två äldre bröder. Vi överöste henne med massor av kärlek, odelad uppmärksamhet, och hade kul tillsammans då vi gjorde sådant som hon tyckte om. Nästa dag, då det var dags att lämna av henne hemma och vi sade hej då och gick ut genom dörren. Samtidigt vi gick ut, tog Moriah sin ryggsäck (som fortfarande stod vid ytterdörren) och följde efter oss.

Bilden har etsats fast i mitt minne: Moriah hade bara blöja och ett par uddasandaler redo att åter följa med mormor och morfar hem. Varje gång jag tänker på det, får det mig att le. Hon var ivrig att följa med oss, redo för mer odelad uppmärksamhet.

Trots att vårt barnbarn inte kan uttrycka det i ord, känner hon sig älskad och värdefull. På sätt och vis återspeglar vår kärlek till Moriah, den kärlek Gud har till oss, Hans barn. ”Se, vilken kärlek Fadern har skänkt oss: att vi får kallas Guds barn, och det är vi också.”

(1 Joh. 3:1).

När vi kommer till tro på Jesus som vår frälsare, blir vi Hans barn och börjar inse den överflödiga kärlek som Han skänkt oss genom Sin död i vårt ställe (v. 16). Vår längtan blir att behaga Honom i tal och gärning (v. 6)—och genom kärlek till Honom, ivriga att spendera tid med Honom. —Alyson Kieda


Kära Herre, tack för att Du älskat oss så mycket att Du dog för oss och uppstod så att vi kan ha evigt liv med Dig. Hjälp oss att vara levande exempel på Din kärlek gentemot alla vi möter.


HUR DJUP ÄR INTE FADERNS KÄRLEK GENTEMOT OSS!