Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 2 Korinthierbrevet 8:1-9

"...så överflöda också i denna kärleksgärning.”
2 Korinthierbrevet 8:7

Bibeln På Ett År:

Klagovisorna 1-2
Hebreerbrevet 10:1-18

 

 


Cheryl var i färd med att bli ordentligt överraskad, då hon körde in på uppfarten för att leverera nästa pizza. Hon förväntade sig att leverera till något hem, men hade hamnat utanför en Församlingslokal! I förvåning bar hon pepperonipizzan in i lokalen, där hon möttes av en pastor.

”Livet har inte varit en dans på rosor för dig, inte sant?” frågade pastorn henne. Cheryl höll med. Efter att ha sagt detta, tog pastorn två skålar med församlingen uppoffringar och hällde dess innehåll, ca 750 dollar (ca 7.000 SEK), i hennes leveranspåse, som dricks! Obekant för henne, hade pastorn bett pizzarestaurangen att sända över det bud som hade mest ansträngd ekonomi. Cheryl var förbluffad. Hon kunde nu betala några av sina räkningar.

När Urförsamlingen i Jerusalem drabbades av fattigdom, var det en annan Församling som kom till deras undsättning. Trots att de själva var i nöd gav de Makedoniska Kristna generöst med offer och såg det som ett privilegium att göra så (2 Kor 8:1-4). Paulus citerar deras generositet som något efterfölja för Korintierna, och för oss. När vi använder vårt överflöd till att möta andras behov, återspeglar vi Jesus, som gav av sina rikedomar för att möta oss i vår andliga fattigdom (v 9).

Cheryl berättade om Församlingens givmildhet för alla sina kunder och följde deras exempel, genom att hon skänkte resten av dagens dricks till andra som var i behov. En generös handling hade mångdubblats och Kristus hade blivit förhärligad. —Sheridan Voysey


Herre du möter våra behov på förunderliga sätt, hjälp oss att göra det samma.


VÅR GENEROSITET MÖTER BEHOV OCH ÄRAR JESUS.