Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: 2 Krönikeboken 2:1-10

"Och det hus som jag vill bygga skall vara stort, för vår Gud är större än alla gudar.”
2 Krönikeboken 2:5

Bibeln På Ett År:

Jeremia 51-52
Hebreerbrevet 9

 

 


Min man firade nyligen en speciell födelsedag, en sådan där som slutar på en nolla. Jag funderade ordentligt på hur jag bäst skulle hylla honom på denna speciella högtid. Jag testade flera idéer med mina barn för att komma fram till vad som var bäst. Jag ville att firandet skulle återspegla det unika med ett nytt decennium och hur viktig han var för vår familj. Jag ville att vår gåva skulle hänga ihop med vikten av denna milstolpe i hans liv.

Kung Salomo önskade ge Gud en mycket större gåva än vad något ”stort födelsedagsfirande” någonsin kunde förtjäna. Han önskade att templet som höll på att byggas skulle vara värdigt Guds närvaro. Salomo skickade bud till kungen av Tyrus, i sin eftersträvan att säkra byggmaterial. I sitt brev omnämner han att templet behövde vara magnifikt ”för vår Gud är större än alla gudar.” (2 Krön. 2:5). Han erkände att Guds omfång och godhet, överskrider allt som mänskliga händer någonsin kunde bygga, men skred ändå till verket p.g.a. sin kärlek och tillbedjan.

Vår Gud är sannerligen större än alla andra gudar. Han har gjort fantastiska saker i våra liv och detta manar våra hjärtan att bringa Honom kärleksfulla och älskade uppoffringar, oavsett dess externa värde. Salomo visste att hans gåva inte kunde matcha det Gud var värd, men han uppoffrade ändå glädjefullt det han kunde, något vi också borde göra. —Kirsten Holmberg


Herre, Du är sannerligen en stor Gud, omätbar i värde. Må mina uppoffringar behaga dig.


DEN MEST VÄRDEFULLA GÅVAN VI KAN GE TILL GUD ÄR VÅR KÄRLEK.