Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Rut 4:13-17

"Välsignad vare han av Herren, som inte har tagit bort sin nåd från vare sig de levande eller de döda!”
Rut 2:20

Bibeln På Ett År:

Jeremia 40-42
Hebreerbrevet 4

 

 


Hur kan du vara så vänlig, trots att du inte känner mig?”

Genom en serie dåliga beslut hade Linda hamnat i fängelse i ett fjärran land. I sex år satt hon inne och när hon väl blev frisläppt hade hon ingenstans att ta vägen. Hon trodde att livet var slut! Under tiden samlade hennes familj ihop pengar för att köpa en flygresa hem till henne, erbjöd ett vänligt par husrum, mat och en hjälpande hand. Linda blev så rörd av deras godhet att hon villigt lyssnade då de berättade om en Gud som älskade henne och ville ge henne en andra chans.

Linda får mig att tänka på Naomi, änkan i Bibeln som förlorade sin man och deras två söner i ett fjärran land och trodde livet var över (Rut 1).

Herren, däremot, hade inte glömt bort Naomi och genom svärdottern och den empatiska, gudfruktiga, mannen Boas, fick Naomi uppleva Guds kärlek och en andra chans (4:13-17).

Samma Gud bryr sig om oss idag. Genom andras kärlek kan vi påminnas om Hans närvaro. Vi kan uppleva Guds nåd genom människors, som vi inte känner så väl, hjälpande händer. Men över allt detta, Gud är villig att ge oss en andra chans. Vi måste bara, precis som Linda och Naomi, se Hans verksamma hand, i vardagslivet och inse att Han aldrig slutar visa på sin godhet.

—Keila Ochoa


Kära Herre, tack för att Du låter oss börja om igen.


GUD GER OSS EN ANDRA CHANS.