Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 141

"Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.”
Psaltaren 141:3

Bibeln På Ett År:

Jeremia 43-45
Hebreerbrevet 5

 

 


Cheung var besviken på sin fru eftersom de inte kunde hitta till den berömda restaurangen där de hoppades kunna äta middag. Familjen hade planerat att runda av sin semester i Japan med en storslagen måltid, innan de steg på flygplanet hem. Det började bli ont om tid och de riskerade att missa måltiden. I frustration kritiserade Cheung sin fru för dålig planering.

Senare ångrade Cheung det han sagt. Han hade varit allt för hård, dessutom insåg han att han själv kunde ha letat upp vägen till restaurangen, plus att han inte tackat sin fru för de övriga sju dagarnas goda planeringar.

Många av oss kan känna igen oss i Cheung. Vi frestas att blossa upp i ilska och låta orden hagla utan någon kontroll. Åh, tänk om vi kunde lära oss be som psalmisten gjorde ”HERRE, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.” (Ps. 141:3).

Men hur tillämpar vi det? Här kommer ett tips: Tänk innan du talar. Är orden du kommer säga goda, hjälpfulla, nådefulla och vänliga? (Se Ef. 4:29-32).

Att sätta vakt för munnen, kräver att vi håller den stängd när vi är irriterade och att vi söker Herrens hjälp att säga de rätta orden vid rätt tidpunkt med rätt tonläge eller, kanske inte tala alls. Att få bukt på vårt tal är ett livslångt verk. Tack och lov har vi en Gud som arbetar i oss och ger oss ”både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske.” (Fil. 2:13) —Poh Fang Chia


MILDA ORD ÄR SOM DRYPANDE HONUNG, LJUVLIGA FÖR SJÄLEN OCH EN LÄKEDOM FÖR KROPPEN. ORDS.16:24