Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Lukas 1:5-17

"Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss”
Efesierbrevet 3:20

Bibeln På Ett År:

Jeremia 37-39
Hebreerbrevet 3

 

 


Ibland tar Gud tid på sig att svara på våra böner, något som inte alltid är lätt att förstå.

Detta var fallet för prästen Sakarias, som ängeln Gabriel visade sig för en dag nära altaret i Jerusalems tempel. Gabriel sade till honom: ”Frukta inte, Sakarias. Din bön har blivit hörd. Din hustru Elisabet skall föda en son åt dig, och du skall ge honom namnet Johannes” (Luk. 1:13)

Men Sakarias hade säkerligen bett åtskilliga gånger tidigare om ett barn och kämpade nu med Gabriels besked eftersom Elisabet var väl över den ålder man kunde tänkas vänta barn. Oavsett, Gud svarade på hans bön.

Guds minne är perfekt. Han har förmågan att komma ihåg våra böner, inte bara några år, utan generationer efter vår livstid. Han glömmer aldrig dem och kan agera långt efter vi för första gången lagt fram vår önskan till Honom. Ibland är Hans svar ”nej”, andra gånger ”vänta”—men Hans svar är alltid inlindat med kärlek. Guds vägar är högre än våra, men vi kan lita på att de är goda.

Sakarias lärde sig detta. Han bad om en son, men Gud gav honom något mer. Han son Johannes, skulle växa upp och bli den profet som förkunnade och förberedde Messias ankomst.

Sakarias erfarenhet, visar på en viktig sanning som borde uppmuntra oss i våra böner: Guds timing är sällan som vi tänkt oss, men väl värd att vänta på. —James Banks


Mäktige Frälsare, tack för att Du har makt att ta mina böner och göra mer av dem än jag någonsin kunnat drömt.


DÅ VI INTE SER GUDS VERKSAMMA HAND, LÅT OSS LITA PÅ HANS GODHET.