Vårt Dagliga Bröd Oktober - December 2017Läs: Psaltaren 67

"ty du dömer folken rätt och leder folkslagen på jorden.”
Psaltaren 67:5

Bibeln På Ett År:

Jeremia 34-36
Hebreerbrevet 2

 

 


Vid en konferens i Asien hamnade jag i två tankeställande konversationer inom loppet av några få timmar. Först hörde jag om en pastor som spenderat elva år i fängelse efter att ha blivit felaktigt dömd för mord, innan han tillslut blev förklarad oskyldig . Sedan hörde jag om hur en familj spenderat ett förmögenhet i deras försök att fly sitt hemland undan religiös förföljelse, bara för att slutligen luras av de som tagit emot pengarna och som skulle ha hjälpt dem. Nu, efter år i ett flyktingläger, undrade dem om de någonsin skulle hitta ett hem.

I båda fallen möjliggjordes utnyttjandet p.g.a. brister i rättvisan—ett exempel på denna världs fallna tillstånd. Men detta vakuum av rättvisa är inte ett bestående tillstånd.

Psaltaren 67 talar om hur Guds folk skall låta vår sargade värld lära känna Honom. Resultatet av detta blir glädje, inte bara som en konsekvens av Guds kärlek, utan också p.g.a. Han rättfärdighet. ”Folkslagen må glädja sig och jubla”, säger psalmisten, ”ty du dömer folken rätt och leder folkslagen på jorden” (v. 5).

Bibelns författare förstod att rättvisan (skälighet och rätt) är en nyckelkomponent av Guds kärlek, de insåg också att den inte skulle fullbordas förrän i framtiden. Till dess, i en orättvis värld, kan vi tjäna Honom genom att visa andra Hans gudomliga rättvisa. Hans ankomst ”Låt rätten flöda fram som vatten och rättfärdigheten som en ständigt rinnande ström.” (Amos 5:24) —Bill Crowder


Fader, hjälp oss att sträva efter att påvisa Din rättvishet där vi bor, i vår väntan på att Du en dag kommer tillrättalägga allt. Vi längtar efter den dagen!


ARBETA FÖR RÄTTVISA; BE OM NÅD.